reede, 1. juuni 2012

RABARBERI-KOHUPIIMA KORVIKESED

6tk.

Liivataigen:
100g margariini
75g peensuhkrut
1tk kanamuna
200g nisujahu
2spl piima
0,25tl vaniljesuhkrut
0,25tl küpsetuspulbrit

Kohupiim:
korvikesed                          suur kook
300g vaniljekohupiima        400g vaniljekohupiima
1tk kanamuna                     2tk kanamuna
2tl nisujahu                         1spl nisujahu
suhkrut maitse järgi             suhkrut maitse järgi

Rabarber:
1tk rabarberivars                2tk rabarberit
suhkrut
riivsaia

Puiste:
1dl jahu
0,5dl suhkrut
30g margariini

Sega omavahel kuivained. Lisa võitükid, muna ja piim, haki kõik sõmeraks. Vormi kiiresti palliks ja pane 15 minutiks külma.
Haki rabarber.
Sega kohupiim muna, jahu ja suhkruga (kohupiim võiks olla üsna tugevalt magus).
Puiste jaoks haki kõik ained (noaga või köögikombainis) omavahel hästi sõmeraks.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Suru taigen vormide või vormi põhja ja külgedele. Küpseta korvikesi kuni pind muutub matiks (kuivaks).
Suure koogi puhul alanda ahju temperatuuri 180 kraadini, korvikestel võib temperatuuri samaks jätta.
Puista liivataignale õhuke kiht riivsaia, kiht rabarberit ja puista peale kiht suhkrut. Kata rabarberitükid kohupiimaga ja pusta peale puiste.
Küpseta korvikesi 15 minutit ja terve kook on valmis siis, kui kohupiim on ühtlaselt kohevamaks kerkinud.





Suur kook.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar