neljapäev, 31. mai 2012

ÕUNAKOOK VANILJEKREEMIGA

Muretaigen:
200g nisujahu
100g margariini
50g rõõsk koort
1tk kanamamuna
1,5spl suhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit

Vaniljekreem:
3,5dl piima
3tk munakollast
25g nisujahu
20g mannat
3spl suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
(See kreem sobib hästi ka saiakeste ja kringli täidiseks.)

1,5-2 suurt õuna

Sega jahu küpsetuspulbri ja suhkruga, lisa margariinitükid, kanamuna ja rõõsk koor. Haki noaga või näpi sõrmedega kõik ained läbi, sõtku kiiresti ühtlaseks taignaplliks ja pane 15 minutiks külma.
Kuumuta piim auramiseni, nirista juurda manna ja lase korraks keema. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa jahu ja sega (või vahusta) ühtlaseks. Nirista umbes 0,5dl kuuma piima munavahule, sega läbi ja vala kõik ülejäänud piima hulka. Kuumata pidevalt segades kuni segu pakseneb. Ära keema lase! Lisa vaniljesuhkur.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru taigen vormi põhja ja äärtele, küpseta kuni pind muutub heledaks (kuivaks).
Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.
Puhasta õunad ja viiluta. Vala vaniljekreem põhjale, lao peale õunaviilud ja küpseta 175 kraadi juures umbes 20 minutit.
Valminud koogile raputa veidi tuhksuhkrut ja serveeri leigelt või täiesti jahtunult.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar