reede, 13. juuli 2012

ŠOKOLAADI-TOORJUUSTU KORVIKESED

4tk 10cm läbimõõduga korvikest

Korvid:
1,5dl nisujahu
3spl hapukoort
1spl peensuhkrut
55g margariini

100g tumedat šokolaadi
100g toorjustu
(1-2 tl suhkrut )
maasikaid
šokolaadi

Sõelu jahu, lisa suhkur, hapukoor ja margariinitükid. Haki kõik noaga läbi või näpi sõrmede vahel ühtlaseks pudiks, sõtku kiiresti taignapalliks ja pane 30 minutiks külma. Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga taigen neljaks osaks, pintselda vormid õliga ja suru taigen vormi põhja ja servadele (jäta ka veidi üle servade, sest taigen vajub ahjus veidi kokku), torka kahvliga põhja mõned augud ja küpseta 6-7 minutit. Jahuta.
Sulata šokolaad paksupõhjalises potis madalal kuumusel või kuumaveevannis kuumakindla nõuga, ära keema lase ja vett ei tohi šokolaadi hulka sattuda. Hõõru toorjuust pehmeks ja lisa kuumale šokolaadile, sega kiiresti läbi ja pritis läbi kreemipitsi korvidesse (või tõsta lusikaga). Kaunista sulatatud šokolaadi ja maasikatega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar