kolmapäev, 19. september 2012

PEEDISUPP KÜÜSLAUGUKASTMEGA

See on üks meie pere lemmiksuppidest ja kindlasti paku juurde küüslaugukastet.

700g peeti
300g porgandeid
300g porrot
700g tomatipastat
2tl suhkrut
1,5-2tl soola
2spl palsamiäädikat (või valmis supile tavalist äädikat)
0,5tl sidrunipipart (maitse järgi)
2spl sidrunimahla
1,5 liitrit vett

Kaste;
2dl hapukoort
1-2tk küüslauguküünt
soola
veidi suhkrut

Koori peedid ja porgandid, riivi jämeda riiviga. Pese hoolikalt porro (lõika pealmisetel kihtidel küljed lahti, et kihtide vahele mulda ei jääks), lõika peenikesteks rõngasteks. Mõõda potti vesi ja lisa riivitud peet, porgand, porrurõngad, vala juurde tomatipasta (happe lisamisel ei kaota peet oma kaunist värvi, seega tuleb tomatipasta kohe panna). Lase supp keema ja keeda madalamal kuumusel 30 minutit. Lisa maitseained, sidrunimahl ja palsamiäädikas, keeda 6-7 minutit, vajadusel maitsesta veel.
Sega hapukoor pressitud küüslauguga, maitsesta soola ja vähese suhkruga.
Serveeri suppi koos küüslaugukastmega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar