reede, 5. oktoober 2012

ŠOKOLAADI TOORJUSTUKOOK

200 Digestive küpsiseid
50g võid
2spl kakaod

600g toorjuustu
200g vahukoort
100g suhkrut
250g tumedat šokolaadi
3tk kanamuna
(1spl kakod)

1purk kirsikompotti
2spl suhkrut
1tl maisitärklist

Purusta küpsised köögikombainis, sõelu juurde kakao, sega läbi ja lisa sulatatud või. Kata lahtikäiv küpsetusvorm küpsetuspaberiga, suru segu tugevasti vormi põhja. Kummuta ahi 200 kraadini ja küpseta põhja 6-7 minutit.
Kuumuta vahukoor auramiseni, lisa tükeldatud šokolaad ja sega kuni šokolaad on sulanud. Vahusta toorjuust suhkruga, lisa kanamunad ja klopi ühtlaseks. Lisa toorjuustusegu šokolaadile, sega ühtlaseks ja vala põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit, alanda ahju temperatuuri 150 kraadini ja küpseta veel 20 minutit.  Jahuta põhi ja tõsta 2-3 tunniks (või üleööks) külmikusse. Libista nuga vormi ja koogi serva vahelt läbi, eemalda vormiserv. Tõsta kook koos küpsetuspaberiga serveerimisvaagnale, toeta ühe käega kooki ja teisega tõmba küpsetuspaber alt. Soovi korral nirista koogile sulatatud šokolaadi ja puista peale nonparelle.
Kurna kirsid, lase vedelik koos suhkruga keema ja keeda madalal kuumusel veidi kokku (umbes 30 minutit), lisa vähese veega segatud tärklis, lase keema, lisa kirsid ja keeda 2-3 minutit, jahuta.
Serveeri kooki koos kirsikastmega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar