neljapäev, 1. november 2012

KANEELIKRINGEL

470g jahu
25g pärmi
100g suhkrut
0,5tl soola
70g võid
2,5dl toasooja vett

70g võid
kaneeli
peensuhkrut

šokolaadi
(kuldseid nonparelle)

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja suhkur, klopi läbi. Sõelu juurde jahu ja lisa pehme või. Sõtku ühtlaseks elastseks taignaks. Tõsta taigen suurde kaussi, puista peale õhuke jahukiht, kata kauss köögiräti või toidukilega ja kergita soojas kohas 1tund.
Rulli kerkinud taigen jahusel laual pikaks plaadiks (ära rulli liiga õhukeseks, taigna paksus võiks jääda 6-7mm). Määri taignale pehme või ja puista peale ohtralt suhkrut ja kaneeli. Lõika tignaplaat kolmeks ribaks, keera iga riba rulli (mitta väga tihedalt) ja punu rullid patsiks, keera otsad kokku, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätiga ja kergita soojas kohas (25-30 kraadi) 30 minutit. Kuumuta ahi 180 kraadini, pintselda kringel munavalgega üle ja küpseata ahjus 30-35 minutit.
Sulata šokolaad ja nirista kringlile. Sokolaadikatte saamiseks sulata sokolaad 1:1 piima või rõõsk koorega ja vala soojalt kringlile.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar