teisipäev, 13. november 2012

SUITSULÕHE-RIISI PIRUKAD

350g nisujahu
20g pärmi
30g margariini
0,5spl suhkrut
0,5tl soola
1,7dl vett

Kihistamiseks 140g võid või margariini

200g külmsuitsulõhet (võib ka rohkem)
100g riisi (kogus keetmata)
hakitud tilli
soola

Keeda riis, haki lõhe ja sega riisiga, maitsesta soolaga ja lisa hakitud till.
Lahusta pärm väheses vees, lahustunud segule lisa ülejäänud vedelik, suhkur ja sool, sõelu tasapisi juurde jahu (algul võib segada vispliga ja taigna tihenemisel sõtkuda käega), sõtku veidi ja lisa toasoe margariin või õli. Nüüd sõtku kuni taigen tuleb käte küljest lahti ja moodustub ühtlane ja sile taigen. Kata taignakauss köögiräti või kilega ja pane sooja kohta kerkima, kergita 30min või kuni kogus on kerkinud kahekordseks. Rulli taigen 1-1,5 cm paksuseks ristkülikuks, kata 2/3 taignast toasoojade margariinilaastudega, tõsta kolmekordseks kokku, tõstmist alustades 1/3 mis ei ole margariiniga kaetud, siis jääb iga kihi vahele margariin. Pane 15 min külma, siis rulli ettevaatlikult (tainast purustamata) sama suureks ristkülikuks, tõsta jälle kolmekordseks kokku ja pane külma, korda tegevust kolm korda.
Valmis taigen rulli 0,5cm paksuseks ja lõika ruutudeks. Tõsta ühele nurgale lusikaga täidist, pintselda ruudu äär ringiratast veega üle, tõsta täideiseta nurk üle ja suru kahvliga serv kinni.
Tõsta pirukad ahjuplaadile, kergita 15minutid, määri munaga, küpseta 220 juurest kuldpruuniks (10-15 minutit).


 

2 kommentaari:

  1. Sattusin juhuslikult siia blogisse. Väga tubli oled! Hakkan järgimööda asju proovima, küpsetised tunduvad väga hästi tehtud.

    VastaKustuta