teisipäev, 13. november 2012

TOORJUUSTUKOOK RULLBISKVIIDIPÕHJAL

5tk kanamuna
5spl peensuhkrut
5spl jahu (kuhjaga)
0,5tl küpsetuspulbrit
meelepärast keedist

600g toorjuustu
3dl 35% rõõsk koort
100g+1spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrt
10g zelatiini (vähene zelatiinikogus jätab segu väga sametiseks ja õrnaks)
1dl vett

Tõsta toorjuust ja koor toasooja.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahusta munad suhkruga heledaks ja tugevaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbiga, sõelu jahu vahustatud munadele ja sega ettevaatlikult alt üles tõstes läbi.  Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, vala taigen paberile ja lükka ettevaatlikult laiali. Küpseta kuni taigen muutub kuldkollaseks ja on hästi kerkinud. Keera põhi koos küpsetuspaberiga rulli, lase 10 minutit jahtuda, eemalda paber, kata keedisega ja keera tihedalt rulli (nüüd juba ilma paberita). Jahtunud rull viiluta. Lao viilud lahtikäiva tordivormi põhja ja servadesse.
Paisuta zelatiin 1dl külmas vees 10 minutit. Sulata zelatiin. Paisutan zelatiini tavalises paksuseinalises klaasis. Sulatamiseks lasen vee potiga keema, võtan tulelt ja panen klaasi sinna sisse, mõne minuti mööduded segan läbi ja kontrollin, kas zelatiin on ühtlaselt sulanud, kui jah, siis tõstan klaasi veest välja ja jätan veidikeseks jahtuma.
Tõsta toorjuust kaussi ja hõõru 100g suhkruga pehmeks massiks. Vahusta vahukoor 1spl suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Kui koor ja toorjuust on toasoojad pole väga ohtu, et segusse võiks zelatiinitükke tekkida, aga soe koor kipub jälle vahustades kiiresti võiks minema. Sega vahukoor toorjuustuga, klopi ühtlaseks seguks. Tõsta paar lusikatäit juustusegu sooja zelatiini hulka, klopi ühtlaseks ja vala (pidevalt segades) zelatiin ülejäänu koore-juustu segusse. Vala segu kiiresti biskviidiga vooderdatud vormi, tasanda kook, kata toidukilega ja tõsta ööks külma.


 Eemalda vorm, lõika viiludeks ja serveeri.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar