reede, 2. november 2012

Tomatised hakklihapallid

Lihapallid:
500g hakkliha (veise või sea-veise)
1 küüslauguküüs
1 väike sibul
1 kanamuna
50g riivsaia
2spl hakitud peterselli
1dl vett
soola
mustpipart
küpsetamiseks õli

Kaste:
800g purustatud tomateid (2 väikest purki)
1 küüslauguküüs
1 väike sibul
2spl õli
0,5tl India tandoori maitseainet
1dl kuiva valget veini
2-3tl pruuni suhkrut
0,5-0,75tl peensoola
1dl kuuma vett

Sega riivsai veega ja lase paar minutit paisuda. Haki sibul ja küüslauk peeneks, küpseta õlis klaasjaks. Sega kõik lihapallide ained kokku ja sõtku ühtlaseks seguks. Vormi hakklihast lihapallid ja küpseta pannil kuldpruuniks.
Kastme jaoks haki sibul ja küüslauk, küpseta õlis klaasjaks, lisa vein ja lase kogus poole võrra vähemaks keeda. Vala juurde hakitud tomatid, vesi ja maitsesta. Hauta kastet 30 minutit. Lisa lihapallid kastmesse, sega ettevaatlikult läbi ja hauta lihapalle koos tomatikastmega 15 minutit. Serveeri riisi või pastatoodetega. Puista peale hakitud peterselli.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar