neljapäev, 10. jaanuar 2013

KANAPALLID-kreekapärased

1kg kanafileed (või kanahakkliha)
2-3 viilu kõvemat saia
1tk kanamuna
1tl soola
1tl kreekapärast hakklihamaitseainet

150g riivsaia

0,5dl toiduõli

Valmista fileest hakkliha. Leota sai väheses vees ja pudista kätega ühtlaseks massiks. Lisa hakklihale leotatud sai, kanamuna ja maitseained, sõtku kõik ühtlaseks (veidi kleepuvaks) seguks. Vala riivsai laiapõhjalisse taldrikusse, võta kõrvale kausike veega (käte niisutamiseks). Niisuta käed veega, võta tükk hakkliha, vooli käte vahel palliks, veereta riivsaias ja tõsta kõrvale (kui käed on liiga märjad muutub pallike vedelaks, liiga kuivade käte korral kleepub hakkliha käte külge). Võib kõik pallid valmis vormida ja alles siis küpsetama hakata või voolida üks ports valmis, küpsema panna ja samal ajal saab järgmise küpsetuskoguse valmis vormida.
Kuumuta õli (9 kuumusastmega pliidi küpsetasin 7-ga) ja küpseta kanapallid kuldseks (paar korda keerates), serveeri kartuli või riisiga. Sobib hästi ka külmaks suupisteks mõne meelepärase tipikastmega.

Selle retsepti järgi tuleb üsna suur kausitäis kanapalle, 500g hakkliha juures tuleks kasutada poolt muna või üks saiaviil (500g-2 viilu) lisaks panna, et segu liiga vedel ei jääks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar