teisipäev, 8. jaanuar 2013

MANDLIKÜPSISED

1,5 ahjuplaati

400g jahu
1tk kanamuna
150g peensuhkrut
120g margariini või võid
80g toiduõli (kasutasin päevalilleõli)
0,5tl soodat
0,5tl küpsetuspulbrit
veidi soola
1tl vaniljesuhkrut

mandleid

Sega jahu sooda, küpsetuspulbri, suhkru, vaniljesuhkru ja soolaga. Sulata margariin, lisa õli ja klopi juurde kanamuna. Lisa rasvaine jahule, sega korralikult läbi. Moodusta taignast toidukile abil pikk, tugev ja ühtlane rull. Pane taigen tunniks külmikusse. Kestaga mandlitel eemalda kest. Vala mandlitele keev vesi, hoia paar minutit vees, kurna, vala peale külm vesi ja pigista kest ümbert. Lase mandlitel paberrätil veidi kuivada. Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika taigen ettevaatlikult terava noaga ketasteks. Taigen on väga mure ja käte vahel on seda raske vormida. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, lao taignakettad paberile, toeta sõrmedega küpsist ja suru mandel küpsise keskele. Küpseta 190 kraadi juures 13-15 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar