pühapäev, 6. jaanuar 2013

SUITSUPEEKONI-JUUSTU PIRUKAD

470g jahu
25g pärmi
1spl suhkrut
0,5tl soola
120g võid või margariini
2,5dl toasooja vett

150g suitsupeekonit
100g riivjuustu

pintseldamiseks 1munavalge

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja suhkur, klopi läbi. Sulata margariin. Sõelu vedelikule jahu ja lisa jahtunud pehme margariin. Sõtku taigen korralikult läbi ja kergita soojas kohas 1tund.  Haki peekon ja sega riivitud juustuga. Võta tükk taigent (umbes 30g tükk), veereta kahe peo vahel palliks ja suru sõrmede vahel laiaks, tõsta peale teelusikatäis täidist, näpi taignaservad ümber täidise kokku ja pane kinnitatud koht allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Toimi nii kogu taignaga, kata pirukad köögirätiga ja kergita soojas kohas 20 minutit, pintselda pirukad munavalgega üle. Kuumuta ahi 210 kraadini ja küpseta 15 minutit. Valminud pirukat kata jälle 20 minutiks köögirätiga. Serveeri.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar