kolmapäev, 27. märts 2013

MUSKAATKÕRVITSASAI

400g nisujahu
400g muskaatkõrvitsat
1,5dl piima
100g võid
25g pärmi
0,5tl soola
70g suhkrut

Keeda muskaatkõrvits pehmeks, kurna üleliigne vesi, püreeri ja jahuta. Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur ja sool, sega kuni suhkur on lahustunud. Vala juurde jahtunud kõrvitsapüree, jahu ja sulatatud või, klopi taigen korralikult läbi. Kergita taigen soojas kohas kuni kogus on kahekordistunud, klopi läbi ja lase taigenal jälle kohevaks kerkida. Määri kaks leiva/keeksivormi õliga ja jaga taigen vormidesse, kata köögirätiga ja kergita jälle soojas kohas 20 minutit. Kuumuta ahi 175 kraadini ja küpseta saia 175 kraadi juures 50 minutit. Lase saial vormis 15 minutit jahtuda, vala vormist välja, lõika viiludeks ja serveeri hapuka keedisega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar