neljapäev, 18. juuli 2013

SUITSUTATUD LIHARULAAD

2kg kondita ja kamarata rasvasemat karbonaadiliha (1tk)
1-1,5l külma vett
3-4,5spl jämesoola
(soolvee kogus oleneb soolamisnõust, 1l vee kohta 3spl(triiki) jämesoola)

Lahusta sool liitris vees. Lõika karbonaad pooleks ja paiguta soolamisnõusse, vala peale soolvesi (vajadusel valmista veel soolvett) ja aseta vajutis, et liha veest välja ei kerkiks. Tõsta liha jahedasse kohta 48 tunniks soolduma.
Soojenda suitsuahi 70-75 kraadini.
Eemalda soolatud karbonaadilt enamus pekikihist. Lõika karbonaad nn.lahti - aseta liha pekipool allpool lõikelauale ja lõika keskelt piki liha sisse sügav sälk (alt jääb umbes 3cm paksuselt kinni), keera nuga lappi ja lõika nii vasakule kui paremale sisse sama sügav lõige. Laota liha lahti ja puista sisepinnale peensoola. Hõõru eemaldatud pekikiht soola ja cayenne`i pipraga kokku ja pane lahtilõigatud lihale. Keera liha tihedalt rulli ja seo takunööriga tugevasti kokku. Küpseta liharulli 70-75 kraadi juures 6 tundi. Valmis liha keera fooliumisse, lase jahtuda ja tõsta 4-5 tunniks külmikusse. Eemalda foolium ja nöör, lõika liha terava noaga meelepärasteks viiludeks ja serveeri võileivakatteks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar