laupäev, 3. august 2013

TOMATISED TÜRGI OAD HAKKLIHAGA

600g türgi ube
1tk suur punane sibul
6tk küüslauguküünt
1purk purustataud tomateid
200-300g hakkliha
1spl võid
1,5spl suhkrut
1-1,5tl soola
sidrunipipart
0,5tl punast karripastat
2dl vett või puljongit

Eemalda noa või kääridega ubadelt otsad ja lõika 3cm juppideks. Puhasta ja haki sibul ja küüslauk, prae võis klaasjaks, lisa hakkliha ja pruunista veidi. Vala sibul koos purustatud tomatitega hautamispotti, lisa klaas kuuma vett. Sega juurde oad ja 1spl suhkrut. Hauta madal kuumusel umbes 30 minutit (kuni oad on pehmed). Maitsesta veel suhkru, soola, sidrunipipra ja karripastaga. Serveer kartulipudru, keedetud kartulite või miks mitte pasta või riisiga.
Sobib hästi ka iseseisvaks roaks või grillitud liha/kartuli kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar