esmaspäev, 13. jaanuar 2014

Filokorvid täidisega

filotainast
sulavõid (kogus oleneb jälle suupistete arvust, ühele pakile filotignale läheb umbes 200g või veidi rohkem võid)

Lõhetäidis:
kodujuustu
majoneesi
hapukoort
soola
sidrunipipart
veidi suhkrut
külmsuitsulõhet

Krevetitäidis:
krevette
külmutatud ja sulatatud rohelist hernest
hakitud tilli
majoneesi
vahustatud vahukoort
soola
sidrunipipart

Filotainas on tavaliset külmutatud ja seega tuleb lasta taignal üleöö külmiks rahulikult sulada.
Taignalehed on väga õhukesed (oleneb muidugi ka tootjamaast), kuivavad õhu käes kiiresti ja muutuvad kuivades rabedaks, kuivamine toimub tõesti sekunditega. Seega iga taignalehe eemaldamisel tuleks ülejäänud taigen katta kiirelt köögirätiga.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sulata või.
Eemalda üks filoleht, pintselda sulavõiga üle ja kata teise lehega, pintselda jälle võiga üle. Võid ei tohiks palju panna, piisab, et kuiv taignapind läikivaks muutuks. Lõika taignaplaat sobivateks ruudukesteks ja tõsta taignaruudud mini-muffinipanni avadesse. Küpseta ahjus kuldpruuniks ja jäta korvikesed jahtuma.
Ülejäänud taigen keera rulli tagasi, mässi tihedal kilesse ja tõsta külmikusse. Ei oska küll täpselt öelda kui kaua sulatatud taigen säilib, aga arvan, et nädalaga ei juhtu sellega külmikus küll midagi.

Lõhetäidise jaoks sega peale lõhe kõik täidise ained kokku, maitsesta. Tõsta korvikesse täidis ja pane peale külmsuitsulõhe.
Krevetitäidise jaoks valmista majoneesist ja vahustataud vahukoorest kaste, maitsesta. Lisa herned, krevetid ja tõsta täidis korvikestesse.

Serveeri.















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar