esmaspäev, 3. veebruar 2014

Sült

seakoot (1,2kg)
veise koodilõigud (800g)
nahaga seapraeliha (1kg)
3 lehte loorberi
16tk musta terapipart
6tk vürtsitera
umbes 25g soola (20g+5g)
2 porgandit
1 keskmine koorega sibul
1,2-1,4l vett
Keedunõu - 5 liitrine keedupott

Paiguta lihatooted potti ja vala peale vesi. Lase lihal keeme tõusta, korja tekkiv vaht. Hauta liha madalal kuumusel (kaanega kaetult) 5 tundi. Lisa maitseained, puhastatud/viilutataud porgand ja koorega sibul (sibulakoor annab puljongile värvi), hauta veel 1 tund. Võta liha puljongist, eemalda kondid ja nahk, lõika liha meelepärasteks tükkideks. Kurna puljong ja pane puhastatud liha puljongisse tagasi, vajadusel maitsesta veel puljongit soolaga ja keeda 30 minutit. Eemalda tekkiv rasv (pinnale moodustuv kilejas kiht). Jaga liha vormidesse ja tõsta peale puljong. Lase süldil toasoojas jahtuda, kata vormida toidukilega ja tõsta külmikusse tarduma.

Pildi on väikeste avadega muffinipannil tehtud sült (24tk).
Natuke kahvliga servast kaasa aidates tuleb sült väga hästi vormist välja.
Paiguta lihatooted potti.








 Kogus -
12 suuremat muffinivormi, 24 väikest muffinivormi ja kaks väikest kausikest sülti.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar