laupäev, 1. märts 2014

Sefiir

18tk

3tk munavalget
190g*25g peensuhkrut
45g vett
1-2spl keedist
4tk zelatiinilehte (4*2g, Meira lehed on 2g) (kui serveerid järgmisel päeval, siis piisab kolmest lehest)
0,5tl vaniljesuhkrut
0,5tl sidrunhapet (maitse järgi)
puudersuhkrut

Pane zelatiin külma vette paisuma ja munavalged vahustuma. Sega 45g vett 190g suhkruga ja keeda siirup keskmisel kuumusel kuuliproovini (tilgutad tilga siirupit lauale ja kui tilk jääb pallikeseks on siirup paraja tihedusega). Samal ajal, kui siirup keeb nirista tugevalt vahustunud munavalge juurde 25g suhkrut. Kui siirup on valmis, nirista siirup pidevalt vahustades munavahu hulka, puista peale vaniljesuhkur ja maitsesta sidrunhappega, jätka vahustamist. Kuumuta keedis ja sulata keedises paisunud zelatiinilehed. Nirista segu munavahu hulka ja vahusata edasi kuni segu hakkab nõuservast eralduma, siis on sefiir valmis. Pane valmis küpsetuspaber ja sõelu küpsetuspaberile tihe kiht tuhksuhkrut. Täida kreemiprits sefiiriga ja pigista paberile sefiirikujundid, sõelu sefiirid tuhksuhkruga üle ja tõsta 2-3 tunniks külmikusse tarduma. Kuna tegu on säilitusaineteta tootega, siis soovitaks sefiire säilitada külmas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar