esmaspäev, 21. juuli 2014

Suur kohupiima-martisipanitort

Umbes 3kg tort

põhi:
10 tk kanamuna
10spl jahu
10spl suhkrut
2tl küpsetuspulbrit

täidis:
*600g 5%kohupiima
 3dl vahukoort
 7spl suhkrut (maitse järgi)
 2tl vaniljesuhkrut (maitse järgi)
*1 purk jõhvikakeedist
*200g võist võikreem (retsepti leiad - BESEE-BESEE VÕIKREEMIGA)
*immutussiirup - 2dl vett ja 1dl suhkrut

dekoreerimiseks:
750g martisipani (3 pakki)
toiduvärvi
suhkrumassi ja valget glasuuri.

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Pane munavalged vahustuma. Samal ajal vispelda munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga heledaks vahuks. Sõelu juurde 2spl nisujahu, sega läbi. Lisa pool vahustatud munavalgetest ja sõelu peale 4spl nisujahu, sega alt üles tõstes läbi. Lisa ülejäänud munavaht ja sõelu peale ülejäänud jahu, sega jälle alt üles tõstes läbi. 
Vala taigen küpsetusvormi, lükka ettevaatlikult laiali. Küpseta 175 kraadi juures umbes 35 minutit. Jäta jahtuma.
Immutussiirupi jaoks lase 2dl vett koos suhkruga korraks keema ja jäta jahtuma.
Lõika jahtunud põhi kaheks kihiks. Immuta alumine kihti poole siirupiga ja kata keedisega. Valmista võikreem ja pritsi läbi kreemipritsi alumisele kihile võikreemist serv.
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega kohupiimaga, maitsest suhkru ja vaniljesuhkruga. Kata alumine kiht kohupiimaga ja tõsta paele teine kiht tordipõhja, immuta järelejäänud siirupiga. Määri külgedele ja peale ülejäänud võikreem, Kata kook toidukilega ja jäta mõneks tunniks (või üleööks) külmikusse maitsestuma.
Valmista suhkrumassist kujundid ja jäta mõneks tunniks või üleöök kuivama.
Tooni martsipan ja rulli suureks ristkülikuks, kata tort martsipaniga, lõika servad ühtlaseks ja kaunista kujundite (kinnita kujundid suhkruliimiga) ja glasuuriga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar