kolmapäev, 13. august 2014

Köögivilja-hakklihapirukas

28cm läbimõõduga vorm

200g nisujahu
100g taluvõid
2spl külma vett
veidi soola

400g hakkliha
150g riivjuustu

0,5 suvikõrvitast
0,5 baklažaani
3tk porgandit
1tk suurt sibulat

kaste:
1dl rõõska koort
2dl piima
3tk kanamuna
1tl nisujahu
soola

Sõelu kaussi jahu, lisa hakitud või ja vesi, haki või näpi sõrmedega muredaks seguks. Sõtku segu kiirelt taignapalliks ja pane 30 minutiks külmikusse.
Kuumuta ahi 200 kraadini, 
Küpseta pannil hakkliha ja maitsesta.
Rulli taigen lahti ja kata küpsetusvormi servad ja põhi taignaga, torka kahvliga taignapõhjale mõned augud ja küpseta põhi eraldi heledaks/kuivaks.
Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.
Jaga hakkliha põhjale ja puista üle riivjuustuga.
Koori porgandid, puhasta seemnetest baklažaan ja suvikõrvits. Viiluta köögiviljad - porgandi ja suvikõrvitsa viilutasin koorimisnoaga, aga baklažaan oli liiga pude ja seetõttu lõikasin noaga õhukesteks viiludeks.
Rulli köögiviljaribad vaheldumisi põhjale rulli.
Klopi kokku kastme aineid ja vala köögiviljadele, küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.
Serveeri leigelt.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar