kolmapäev, 10. september 2014

Metsaseene-peekonikaste

1,5kl hakitud ja kupatatud metsaseeni
120g peekonit
1 väike punane sibul
1spl nisujahu
3dl vett
1dl rõõsk koort
3spl hapukoort
soola
mustpipart

Haki peekon ribadeks või väikesteks tükkideks ja küpseta pannil krõbedaks. Lükka peekonitükid panni serva ja alanda pliidi kuumust, lisa hakitud sibul ja küpseta peekonirasvas klaasjaks. Haki seened meelpärasteks tükkideks ja lisa sibula-peekoni segule. Küpseta segu segades mõni minut ja puista peale jahu, küpseta läbi. Tõsta pann kõrvale ja lisa vesi ja rõõsk koor, sega ühtlaseks, tõsta tagasi tulele. Lase kaste keema tõusta ja keeda segades paar minutit. Eemalda pann jälle ja nüüd lõplikult tulelt, sega juurde 3spl hapukoort. Maitsesta kaste soola ja jahvatatud mustpiparaga.
Serveeri koos kartulipudru või  ahjukartuliga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar