kolmapäev, 13. august 2014

Porru-suitsukanapirukas

28cm läbimõõduga vorm

200g nisujahu
100g taluvõid
2spl vett
veidi soola

3 porrut
300g suitsukana rinnafileed
2dl rõõska koort
2tk kanamuna
100g riivjuustu
soola
1spl võid

Sõeli kaussi jahu, lisa hakitud või ja vesi, haki või näpi sõrmedega muredaks seguks. Sõtku kiirelt taignapalliks ja pane 30 minutiks külmikusse (kiirelt seetõttu, et soojade käte vahel ei hakkaks rasvaine sulama).
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Lõika porrud viiludeks ja küpseta võis pehmeks, lisa hakitud suitsukana ja küpseta paar minutit veel.
Rulli taigen lahti ja kata küpsetusvormi põhi ja servad taignaga. Tee kahvliga põhja mõned augud ja küpseta põhi kuivaks/heledaks.
Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.
Riivi juust.
Klopi kokku rõõsk koor ja kanamunad, maitsesta soolaga.
Jaga täidis küpsenud põhjale ja vala peale koore-muna segu. Puista üle riivjuustuga ja küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.
Serveeri leigelt!

NB! Täidisega mure-ja liivataigna küpsetistel küpseta põhi kindlasti eelnevalt eraldi kuivaks, muidu jääb põhi pehmeks või nätskeks.


2 kommentaari:

  1. Aitäh :), suitsukana asemel võib ju kasutada ka kukeseeni (muid metsaseeni), sinki, küpsetatud kana, suitsu-või värsket lõhet, hallitusjuustu, kappareid, päiksekuivatatud tomateid jm. Või lisada hoopis lihtsalt jämedalt riivitud ja võis läbiküpsetatud meelepäraseid köögivilju. Porru on selline mõnus mahe (maitse)köögivili, mis sobib kokku väga paljude toiduainetega.

    VastaKustuta