reede, 8. august 2014

Suvikõrvitsa rannapirukas

Pirukas läbimõõduga 28-30cm.

Tegu on ühe väga maitsva pirukaga. Kahjuks ma täpset retsepti ja retsepti allikat ei tea, aga kuna ühel ilusal rannapiknikul seda pakuti, siis sobib hästi nimeks Rannapirukas.
Toorainete kogused saab igaüks panna oma maitse järgi, olulisem on toorainetest tulev maitsekooslus.

Põhi liivataigen:
100g võid
200g jahu
2spl külma vett
veidi soola

Täidis:
üks suur või kaks väikest suvikõrvitsat
1suur sibul
3-4 suurt tomatit
150g fetajuustu
veidi punet
1spl võid
soola

Kaste:
2dl 35% rõõska koort
2tk kanamuna
veidi soola

100g riivitud juustu

Haki või näpi sõrmedega külm või, vesi ja jahu ühtlaseks sõmeraks seguks, sõtku kiiresti taignapalliks ja pane 30 minutiks külma.
Lõika suvikõrvits pooleks - suurel suvikõrvitsal eemalda lusikaga sisu ja vajadusel koori, noori suvikõrvitsaid koorida ja sisust puhastada ei ole vaja. Riivi kõrvits jämeda riiviga. Hauta sibul võis klaasjaks ja lisa suvikõrvits, hauta 6-7 minutit ja kurna tekkinud vedelik.
Rulli tahenenud taigen ümaraks kujundiks ja tõsta servadega pirukavormi. Küpseta 220 kraadi juures taignapind kuivaks/heledaks.
Alanda ahju temperatuuri 180 kraadini.
Jaota suvikõrvitsasegu põhjale ja kata tomativiiludega. Lõika fetajuust kuubikuteks ja puista tomativiiludele, raputa peale veidi punet. Klopi kastme ained omavahel läbi, maitsesta soolaga ja vala pirukale.
Küpseta pirukat 180 kraadi juures 20 minutit, puista peale riivjuust ja küpseta veel 10 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar