kolmapäev, 24. september 2014

Kuuseriiska pirukas

33*33cm pirukas

100g võid
100g kodujuustu
270g jahu
2spl kliisid
soola
3spl külma vett

kolm klaasi hakitud kuuseriisikaid
2dl 10% koort
1dl piima
2tk kanamuna
200g sibulat
2spl võid
soola

Sega jahu kliide ja vähese soolaga. Lisa hakitud või, kodujuust ja nirista peale vesi. Haki noaga või näpi taigen sõrmede vahel  ühtlaseks sõmeraks puruks, sõtku kiirelt taignapalliks, kata kilega ja tõsta 30 minutiks külma.
Sulata pannil või ja lisa hakitud kupatatud või värsked kuuseriisikad, küpseta läbi, maitsesta. Tõsta kõrvale. Haki sibul ja küpseta võis klaasjaks, maitsesta. Sega piim, koor ja kanamunad, vajadusele lisa soola.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli taigen plaadi või vormisuuruseks põhjaks ja eelküpseta põhja 200 kraadi juures 3-4 minutit või kuni põhja pind muutub kuivaks/heledaks. Tõsta põhi ahjust ja alanda ahu temperatuuri 180 kraadini. Jaota seened ja sibul põhjale ja vala peale kaste, küpseta pirukat 20-25 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar