neljapäev, 11. september 2014

Suvikõrvitsa püreesupp seene-peekoniseguga

1 suur porruvars
1 suur suvikõrvits
2tk porgandit
0,5 brokkolit
1spl võid
1 liiter kanapuljongit
soola

0,5 klaasi hakitud ja kupatatud metsaseeni
120g suitsupeekonit
1tk punane sibul
võid

ciabattat
röstimiseks õli

Lõika ciabatta kuubikuteks, nirista peale õli ja küpseta pannil või praeahjus krõbedaks, jäta ootele.
Puhasta porruvars, viiluta ja hauta võis pehmeks. Puhasta ja viiluta porgandid ja lisa porrule. Poolita suvikõrvits, kraabi lusikaga sisu ja vajadusel koori (noori, pehme koorega suvikõrvitsaid ei ole vaja koorid), lõika kuubikuteks ja lisa hautisele. Lõika brokkoli õisikuteks ja lisa ka hautisele. Küpseta köögivilju mõni minut võis ja lisa kanapuljong. Alanda pliidi kuumust, kata keedunõu kaanega ja hauta köögivilju 30-40 minutit. Püreesta köögiviljad, vajadusel lisa veel puljongit ja maitsesta soolaga.
Haki peekon ribadeks ja küpseta pannil krõbedaks, lükka peekon panni serva, alanda pliidi kuumust ja lisa hakitud punane sibul. Küpseta sibul klaasjaks. Kõige viimasena lisa nõrutatud ja hakitud seened. Küpseta segu kuni seente vedelik on aurustunud ja pannil on krõbe seenesegu.
Serveeri püreesuppi ciabattakuubikute ja seeneseguga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar