macroonid-
70g munavalgeid (kahe muna valged)
35g peensuhkrut
60g mandlijahu
115g tuhksuhkrut
0,5tl Matcha pulbrit (rohelist värvi tee pulber, lisaks teele väga hea looduslik roheline toiduvärvi)
näpuotsaga soola
kreem-
65g võid
150g tuhksuhkrut
0,25tl vaniljesuhkrut
0,5tl Matcha pulbrit
0,5spl piima
Vahusta munavalged vähese soolaga tugevaks vahuks, nirista pidevalt vahustades juurde peensuhkur. Vahusta kuni moodustub paks läikiv vaht, puista peale Matcha pulber ja vahusta läbi.
Sega tuhksuhkur mandlijahuga ja sõelu munavahu peale, sega ettevaatlikult alt üles tõstes läbi.
NB! Mandlijahu peab olema nii peenike, et seda on võimalik läbi sõela sõeluda.
NB! Segada tuleb ainult niipalju, et taignast oleks suured õhumullid kadunud. Liigsel segamisel muutub taigen vedelaks, makroonid vajuvad madalaks ja ei kerki nn. jalgu alla.
Pritsi väikesed taignakujundid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (umbes 40mm läbimõõduga).
Enne küpsetamist lase kujunditel 45min -1,5t minutit toasoojas taheneda.
NB! Eelnev toasoojas hoidmise aeg sõltub ruumi õhuniiskusest ja temperatuurist. Õige aja saab kindlaks teha sõrmeotsaga makroonipinda katsudes, kui pind enam ei nakku ja pinnale on tekkinud kilejas kiht, siis on makroonid küpsetamiseks valmis.
Kuumuta ahi 150 kraadini (ilma ventilaatorita) ja küpseta makroone 13-15 minutit, lülita ahi välja ja ava ahjuuks, jäta makroonid veel mõneks minutiks ahju.
Vahusta toasoe või heledaks vahuks, lisa kolmes osas tuhksuhkur ja vahusta läbi. Viimasena puista peale Matcha pulber ja piim. Vahusta kreem kohevaks. Tõsta kreem makroonide jahtumiseni külma.
Pritsi läbi kreemipritsi makrooni alumisele küljele kreem ja suru teise macrooniga kokku.
Kuna võikreem muutub toasoojas väga pehmeks, siis säilita maiuseid jahedas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar