esmaspäev, 9. veebruar 2015

Kartulivorm metsaseente ja hakklihaga

1kg keedetud kartuleid (võib ka tooreid, aga reeglina küpseb toorest kartulist ahjuvorm 3* kauem)
300g metsaseeni
300g segahakkliha
1 suur mugulsibul
1spl võid
soola
mustpipart

4dl piima
3tk kanamuna
soola
150g juustu
toiduõli

Koori kartulid ja viiluta. Puhasta ja haki sibul, küpseta võis klaasjaks. Haki seened peeneks ja küpseta veidi koos sibulaga (kasutasin külmutatud ja sulatatud pilvikuid, küpsetasin kuni vedelik oli aurustunud), lisa hakkliha ja küpseta läbi. Maitsesta soola ja mustpipraga. Riivi juust. Klopi kausis lahti munad ja piim, maitsesta soolaga.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Määri ahjuvorm õliga ja lao vormi põhja kiht kartulid, tõsta peale seene/hakklihasegu ja puista pool riivjuustust.
Lao jälle peal kartuliviilud, seene/hakklihasegu ja juust. Kõige peale jääb kartulikiht. Vala peale niipalju kastet, et enamus vormist oleks kastme sees, aga ülemine kiht ilma kastmeta, pintselda ülemised kartulilõigud õliga üle. Tõsta vorm eelkuumutatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Soovi korral serveeri koos külma  hapukoore-või kodujuustukastmega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar