kolmapäev, 3. veebruar 2016

Kinoa salat kanafileega

250g punast kinoad
1 suur paprika (või pool kollasest, rohelisest ja punasest paprikast)
jääsalat
tomat
1tk punane sibul

80ml toiduõli
30ml valgeveiniäädikat
1küüslauguküüs
1tl pruuni suhkrut
1tl sinepit
0,5tl soola

400g kanafileed
(sool, must pipar, Teryaki kaste 2-3spl)


Keeda kinoa soolaga maitsestatud vees 12 minutit, eemalda tulelt ja lase 3minutit paisuda. Kurna ja loputa kinoaterad.
Lõika kanafilee ribadeks ja küpseta keskmisel kuumusel, lisa sool, veidi mustpipart ja Teryaki kaste, kuumuta läbi ja jäta ootele.
Vispelda kokku õli, äädikas, sinep, sool, suhkur ja pressi juurde 1 küüslauguküüs. Tükelda tomat. Poolita paprika, puhaste seemnetest ja lõika ribadeks, puhasta ja viiluta punane sibul. Tõsta sibul ja paprika marinaadi ja sega läbi, jäta maitsestuma.
Haki jääsalat. Sega omavahel kana ja kinoa, lisa paprika ja sibulaga kaste, sega läbi, viimasena lisa tomat ja hakitud jääsalat, sega ettevaatlikult läbi. Serveeri kohe või jäta 30 minutiks jahedasse maitsestuma. Kui plaanid salatit alles mitme tunni pärast serveerida, lisa  jääsalat  vahetult enne serveerimist.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar