neljapäev, 14. mai 2015

Pasta Carbonara

100g toorsinki (näiteks Serrano)
80-100g kõvemat juustu (näiteks Forte)
5tk munakollast
pool klaasi piima (100g umbes)
2tk küüslauguküünt
50g võid
mustpipart
soola

400g spagette

Lõika singiviilud ribadeks või tükina ostetud sink kuubikuteks. Riivi juust peene riiviga (Forte on ka riivitud kujul saada). Sulata pannil või ja küpseta sink krõbedaks, pressi juurde küüslauk ja küpseta läbi (ettevaatust läheb kergesti kõrbema), tõsta pann kõrvale ja jäta ootel.
Pane pastavesi keema, maitsesta soolaga (pastakeeduvesi peab olema supisoolane), kui vesi keeb lisa pasta ja keeda al dente, pakendil tavaliselt ka küpsusastme keeduajad olemas.
Samal ajal kui pasta keeb eralda munakollased munavalgetest, munavalgenõu kata kilega (munavalge säilib hästi paar päev külmikus). Munakollased sega piimaga ja kurna läbi sõela. Vala munakollased koos juustuga pannile singi juurde (pann ei tohi enam kuum olla, muidu saab segust omlett), sega läbi ja jäta ootele. Kurna valminud pasta. Tõsta pool pastat pannile ja sega läbi, nüüd vala pannil olev segu potti ülejäänud pasta juurde ja sega alt üles tõstes läbi. Pott on kuum, juust peaks hakkama sulama ja muna paksenema, tõsta nii kaua pastat ettevaatlikult alt üles kuni pastatoote ümber hakkab tekkima kreemjas kiht (10-15 korda). Kui pasta on liiga jahtunud, siis jääb kaste vedel ja ei muutu kreemjaks, kui muna-juustusegu korraga kuuma pasta juurde segada, võib see muutuda liigse kuumuse tõttu munapudruks. Serveeri kohe.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar