neljapäev, 4. veebruar 2016

Krevetipasta küüslauguga

4 inimesele

400g pastat
200g krevette
3tk küüslauguküünt
1tl võid
2dl vett
2dl rõõsk koort
70g toorjuustu
soola
20g võid
20g jahu
veidi sidrunimahla

Haki küüslauk peeneks ja küpseta võis klaasjaks (ära pruunista!), lisa krevetid (värsked, külmutatud ja sulatatud v.m) ja kuumuta läbi, värsked küpseta mõni minut või kuni krevetid saavad valkja tooni. Pigista juurde veidi sidrunimahla, sega läbi ja jäta ootel.
Sulata pannil või kastrulis või, lisa jahu ja küpseta segades läbi. Tõsta nõu tulelt ja lisa korraga vedelik, klopi vispliga kiirelt ühtlaseks. Tõsta nõu tagasi tulele, lisa küüslauk ja krevetid, lase kaste pidevalt põhjast segades keema ja keeda 2 minutit, klopi juurde toorjuust.
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente ja kurna. Sega pasta kastmega kokku ja serveeri kohe.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar