kolmapäev, 3. veebruar 2016

Serbett metspähklitega


5dl suhkrut

125ml maisisiirupit
80ml vett
2 munavalget

2-3dl metspähkleid, hakitud või terveid
2 tl vaniljesuhkrut
Vala potti vesi, suhkur ja siirup/mesi, kuumuta pidevalt segades kuni suhkur on sulanud (ära keema lase)
Lase segu keema ja keeda siirupit (ära sega!) nn."pehme kuuliproovini" e. temperatuuri peab olema 115 kraadi. Siirupi keetmise ajal pane munavalged vahustuma ja vahusta kuni tekivad pehmed tipud. Nirista pidevalt vahustades pool siirupist munavahu hulka. Järelejäänud siirup keeda tugeva kuuliproovini st.vette tilgutatud siirupitilk moodustab ümara kuulikese, siirupi temperatuur on siis 120 kraadi. Nirista nüüd ülejäänud siirup munavahu hulka ja vahusta kuni tekib paks, tihe ja kujuhoidev mass. Lisa vaniljesuhkur. Viimasena sega käsitsi juurde pähklid, tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud vormi ja lase täielikult maha jahtuda. Lõika maius meelepärasteks tükkideks

NB! Maiuse õnnestumiseks peab olema vastupidav vahustaja ja siirup peab olema nõutud temperatuuriga.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar