reede, 5. veebruar 2016

Soja-köögivilja kotletid


50g kuivatatud sojamassi (1klaas)
1 väike suvikõrvits
1 porgand
2-3cm jupp porrut
6-7 lehte hakitud basiilikut
sojakastet
soola
mustpipart
1spl jahu (nisujahu, riisijahu, rukkijahu jne)
1tk kanamuna (võib ka ära jätta)
1spl võid

paneerimisks riivsaia

Vala sojamassile peale kuum vesi ja jäta paisuma. Sulata pannil või ja lisa viilutatud porru, küpseta keskmisel kuumusel läbi. Riivi peene riiviga suvikõrvits (väike suvikõrvits läheb koos sisu ja koorega, vanemad suvikõrvitsad võiks koorida ja ka muidugi seemnetega sisu lusikaga välja kraapida) ja porgand, lisa riivitud köögiviljad porrule ja küpseta 3-4 minutit (kuni köögiviljadest hakkab vedelikku eralduma), tõsta jahtuma. Lisa veidi jahtunud massile hakitud basiilik ja maitsesta sojakastme, vähese mustpipra ja soolaga. Lisa 1spl meelepärast jahu ja 1tk kanamuna. Sega läbi. Kuumuta pannil õli, keera kuumus keskmise kuumus-astme peale. Vormi massist käte vahel sobiva suursega pallike, veereta palli riivsaias ja suru paneeritud pallike lapikuks paksuks kotletiks. Küpseta kotletid keskmisel kuumusel kuldpruuniks. Serveeri soojalt põhiroaks, aga sobib hästi ka näiteks rukki-burgeri vahele panemiseks.


Klaas sojamassi, porgand, väike suvikõrvits, porru ja kanamuna.
(jahu ja maitseained lähevad lisaks)





Küpseta köögiviljad võis läbi.





Veereta köögiviljapallid riivsaias ja suru riivsaiane pallike lapikuks kotletiks, küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar