kolmapäev, 13. aprill 2011

TUULETASKUD SOOLASE TÄIDISEGA

3dl vett
2,5dl jahu
3 muna
70g võid
0,5tl soola

Täidised :

100g sinki
100g riivjuustu
4spl majoneesi

100g suitsuvorsti
70g värsket kurki
2spl majoneesi
1spl Merevaiku

100g lumekrabi (meie pere lemmik:))
2spl majoneesi
2spl Merevaiku

Lase vesi koos või ja soolaga keema, tõsta tulelt ja vala kogu jahu korraga sisse, sega kiiresti läbi, tõsta tulele tagasi, klopi kuni taigen tuleb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu.
Lase taignal 15min jahtuda ja klopi munad ükshaaval juurde. Kuumuta ahi 210 kraadini. Pritsi taignapritsiga küpsetuspaberile soovitud kujuga pirukad (jäta 3cm vahed, sest pirukad paisuvad palju). Kuna keedutaigen vajab küpsemiseks niisket õhku pane ahju kauss veega või pritsi eelnevalt paberile vett.
Küpseta 210 juures 10min, vähenda kuumust 190-200 kraadini ja küpseta veel 20 minutit.
Ava ahjuuks ja jäta pirukad 15min sooja ahju kuivama.
Haki täidisained peeneks ja sega majoneesi või/ja Merevaiguga.
Lõika jahtunud pirukad pooleks ja täida soovitud täidisega.

NB! Täidisaine kogused on mõeldud eelpool toodud taigna koguse jaoks, kui soovid kasutada ainult üht täidist, siis peaks koguseid kolmekordistama.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar