kolmapäev, 13. aprill 2011

TUULETASKUD KOHUPIIMAGA

3dl vett
2,5dl jahu
3 muna
70g võid
1sp suhkrut (võib ka ära jätta)
0,5tl soola
peale puistamiseks tuhksuhkrut

Tädis:
400g kohupiima
200ml vahukoort
100g suhkrut (maitse järgi)
0,5tl vaniljesuhkrut

Lase vesi koos või, soola ja suhkruga keema, tõsta tulelt ja vala kogu jahu korraga sisse, sega kiirelt läbi, tõsta tulele tagasi ja klopi kuni taigen tuleb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu.
Lase taignal 15min jahtuda ja klopi munad ükshaaval juurde. Kuumuta ahi 210 kraadini. Pritsi taignapritsiga küpsetuspaberile soovitud kujuga pirukad (jäta 3cm vahed, sest pirukad paisuvad palju). Kuna keedutaigen vajab küpsemiseks niisket õhku pane ahju kauss veega või pritsi eelnevalt paberile vett.
Küpseta 210 juures 10min, vähenda kuumust 190-200 kraadini ja küpseta veel 20 minutit.
Ava ahjuuks ja jäta pirukad 15min sooja ahju kuivama.
Vahusta vahukoor 2sp suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks, sega hulka kohupiim ja ülejäänud suhkur.
Täida pirukad kreemi/taignapritsiga või lõika üks külg lahti ja tõsta lusikaga kohupiim pirukasse.
Raputa tuhksuhkur läbi sõela täidetud pirukatele.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar