reede, 15. aprill 2011

PUUVILJAKOOK VAHUKOORE JA MARJADEGA

Liivataigen:
100g võid
2sp suhkrut
1munakollane
150g jahu

Keedutaigen:
2dl vett
1,5dl jahu
70 võid
2,5muna (suuri 2tk)
0,25tl soola

2dl vahukoort
1spl suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut

Puuvilju või/ja marju
Tarretisesuhkrut (Dan Sukker)
Puudersuhkrut
Šokolaad

Liivataigen:
Sõelu kaussi jahu, tee keskele süvend ja pane süvendisse hakitud või, suhkur, munakollane ja sool. Näpi taignaosad peeneks ja sõtku kiirelt taignapalliks. Pane taigen 30min külmikusse.

Keedutaigen:
Lase vesi koos soola ja võiga keema tõusta, tõsta pott tulelt ja vala korraga juurde jahu, sega kiirelt, tõsta pott tulele tagasi ja klopi kuni taigen tuleb potiseinte küljest lahti. Jäta 10-15minutiks jahtuma. Klopi ükshaaval juurde munad.

Rulli liivataigen 3-4mm paksuseks, lõika vormi või joogiklaasi abil välja põhjad, pritsi taignapritsi abil põhjadele keedutaignast serv. Pane koogipõhjad eelkuumutatud ahju (210kraadi), lase küpseda 10min, vähenda kuumus 190-le ja küpseta veel 15minutit. Ava ahjuuks ja jäta koogipõhjad 10minutiks sooja ahju kuivama. Jahtunud põhjal lõika ära keedutaigna osa, täida keedurõngas seest vahukoorega ja pane tagasi. Täida rõngas keskelt puuviljade või/ja marjadega, pintselda marjad tarretisega ja puista servad üle puudersuhkruga.
Valmista sulatatud Šokolaadist (tume Bitter) küpsetuspaberile soovitud kujundid, pane hetkeks külma ja kaunista koogid tardunud kaunistustega.

Ootan väga värskeid maasikaid, et saaks juba maasikatega proovida :).

NB! Vahukoore asemel võib kasutada kohupiimakreemi, võikreemi, paksemat keedukreemi jm.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar