teisipäev, 3. mai 2011

KARTULIGRATÄÄN

1kg kartuleid
2dl vahukoort (kohvikoort või piima)
2+1muna
1tl soola
150g riivjuustu

Keeda kartulid ja viiluta. Kui kasutad küpsetamisel reguleeritavat vormi (ilma põhjata), siis aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja sinna peale vorm. Riivi kolm kartulit, sega juurde üks muna ja veidi soola. Tõsta segu vormi põhja (lükka lusikaga laiali), nii moodustad vormile põhja ja vedelik ei jookse vormi servade alt välja. Lao peale üks kiht viilutatud kartuleid ja puista üle riivjuustuga, jälle kiht kartuleid+riivjuustu ja nii kuni kõik kartuliviilud on vormis. Klopi vahukoor koos kahe muna ja soolaga ühtlaseks, vala segu vormile ja küpseta 200 juures 10min, vähenda kuumust 175-le ja küpseta veel 20min. Lase 15min vormis jahtuda, eemalda vorm ja serveeri.

NB! Gratääni võib pakkuda iseseisva roana koos toorsalatiga või erinevate liha-ja kalatoitude juurde.
Kui valmistad vormi keetmata kartulitest, siis peab arvestama 1-1,5t küpsemisajaga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar