reede, 6. mai 2011

ÕUNAKOOK MANDLILAASTUDEGA

3,5-4dl jahu
150g margariini
0,5dl hapukoort
3muna
1,5dl suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
1tl küpsetuspulbrit
võid servad määrimiseks

mahlaseid õunu
mandlilaaste
tumedat šokolaadi
puudersuhkrut

Vahusta margariin suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta kuni suhkur on sulanud (pigem klopi, kuna ülevahustamisega läheb küpsetis väga rabedaks). Sega sõelutud jahu vaniljesuhkru ja küpsetuspulbriga, vala juurde vahustatud või-muna segu ja hapukoor, sega ettevaatlikult läbi. Aseta lahtikäivasse vormi küpsetuspaber, määri servad võiga ja puista üle mandlilaastudega. Tõsta taigen vormi ja lükka lusikaga laiali, lao peale õunaviilud, puista üle mandlilaastudega ja küpseta 180 juures 20 minutit. Sulata šokolaad ja nirista koogile, raputa üle puudersuhkruga (läbi sõela).

NB! Kui õunad on väga hapud, siis raputa ka õuntele suhkrut.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar