reede, 13. mai 2011

ŠOKOLAADI PUMAT

1:1 šokolaadi ja 35% rõõska koort
(näit.100g šokolaadi ja 100g vahukoort)

Kuumuta šokolaad ja vahukoor, sega ühtlaseks (mida soojem pumat, seda vedelam).
Sooja pumatisse võib kasta muffineid või üle valada kooke .
Kui pumat on tunnike külmikus olnud saab sellega edukalt kooke-torte kaunistada (pritsitava kreemina).
















2 kommentaari:

  1. Kas seda võiks panna küpsetise sisse ja siis ahju?

    VastaKustuta
  2. Tere Kristiina!
    Pumat muutub soojalt väga vedeleks, seega küpsetise sisse see ei sobi. Ega ma täpselt ei kujutagi ette, mis pumatiga ahjus juhtuks, tõenäoliselt igal võimalusel voolaks see küpsetisest välja ja läheks vist ka suure piimasisalduse tõttu kiirelt kõrbema :). Küpsetisse saab panna, kas küpsetus-šokolaadi või peenestatud biskviidist, kakaoast, suhkrust ja vedelikust tugev täidis, midagi "kartulikoogi" sarnast. Oleneb, mida küpsetada plaanid ja millist tulemust just saada soovid.

    VastaKustuta