3tk munavalget
2dl peenikest suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
0,25tl sidrunhapet (soovi korral)
Puhasta vahustusnõu äädikaga niisutatud salvrätiga (eemaldab rasvajäägid ja muna vahustub paremini). Pane munavalge vahustuma, alusta aeglasema kiirusega ja siis vahusta keskmise kiirusega. Vahusta 2-3 minutit. Sega suhkur vaniljesuhkruga ja nirista vähehaaval pidevalt vahustades munavahule. Lisa sidrunhape ja vahusta veel paar minutit. Kuumuta ahi 100 kraadini.
Tõsta lusikaga või pritsi kreemipritsi abil küpsetuspaberile väikesed beseed. Küpseta 100 kraadi juures, veidi paokil ahjuuksega 1,5 tundi.
Kas küpsetada soovitate pöördõhu režiimiga või ülevalt ja alt kuumutusega? Kui palju ahjuuks peaks lahti olema? Paljudel jäävad pealt pruunikad ja need ilusad valged, seepärast ka sellised küsimused :)
VastaKustutaKüpsetan pöördõhuga ja arvan, et pruunikas värvus tuleb just liiga kõrgest temperatuurist, tehakse ju ka 125 ja veel kõrgema kraadiga.
VastaKustutaAhjuukse vahele panen peenikese metallist šašlõkivarda, umbes 3-4mm vahe jääb sisse, niiskus pääseb välja, aga ahju temperatuuri eriti alla ei võta.