pühapäev, 31. juuli 2011

BESEEKATTEGA PIRNI-VAHUKOORE KOOK

Kogus 9tk 9cm läbimõõduga kooki

Besee:
3tk munavalget
2dl peenikest suhkrut
1tl vaniljesuhkrut

Põhi:
200g võid või margariini
4,5dl jahu
4tk muna
1,5dl suhkrut
4spl piima
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400g pirne
2dl vett
1dl suhkrut

4dl vahukoort
1tl vaniljesuhkrut
2-3pl suhkrut (maitse järgi)
šokolaadi

Besee:
Puhasta vahustusnõu äädikaga niisutatud salvrätiga (eemaldab rasvajäägid ja muna vahustub paremini). Pane munavalge vahustuma, alusta aeglasema kiirusega ja siis keskmise kiirusega. Vahusta 2 minutit. Sega suhkur vaniljesuhkruga ja nirista vähehaaval pidevalt vahustades munavahule, vahusta veel 2-3 minutit. Kuumuta ahi 100 kraadini. Joonista küpsetuspaberile rõngad, keera paber tagurpidi ja pritsi kreemipritsiga või tõsta lusikaga joonise järgi ümarad beseed.

Küpseta paokil ahjuuksega 1tund (beseed jäävad seest veidi pehmed).

Valmis beseed.








Täidis:
Koori pirnid, lõika välja südamik ja puitunud osa, viiluta. Lase vesi suhkruga keema ja keeda pirniviile 2 minutit, jäta viilud siirupisse jahtuma.

Põhi:
Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja klopi iga muna lisamise järel taigen ühtlaseks, lisa piim. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu munavahule, klopi ühtlaseks. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lükka plaadi suuruselt laiali. Küpseta 10 minutit, jahuta.
Lõika jahtunud koogipõhjast beseesuurused põhjad ja immuta jahtunud pirnisiirupiga, jaga pirnviilud põhjadele. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks, tõsta igale põhjale vahukoor ja kata beseega. Sulata šokolaad ja joonista beseele soovitud kujundid.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar