teisipäev, 2. august 2011

Täidetud suvikõrvits riisi ja hakklihaga

1tk suvikõrvits
200g riisi (kogus keetma)
300g hakkliha
1tk paprika
2tk punast sibulat
3tk suurt küüslauguküünt (või 5-6 väikest)
100g toorjuustu (või sulatatud juustu)
1tl soola
0,25 tl tšillipulbrit või 1tk tšillikauna
2dl vett
1spl võid

Katteks:
100g riivjuustu

Koori suvikõrvits ja lõika pikuti pooleks, kraabi lusikaga pehme sisu välja.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees. Viiluta sibulad, küüslauguküüned ja paprika, hauta köögivilju võis kuni sibul muutub klaasjaks, lisa hakkliha ja küpseta mõni minut, sega juurde keedetud riis ja toorjuust, maitsesta soola ja tšilliga.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pane suvikõrvitsapoolikud kõrvuti ahjuvormi, jaga täidis kõrvitsatesse, vala üle 2dl kuuma veega ja tõsta ahju küpsema. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit, alanda ahju temperauuri 150 kraadini ja küpseta 40 minutit, raputa üle riivjuustuga ja küpseta veel 10 minutit (kokku 1 tund).
Kuna minu (õigemini ämma) suvikõrvits ei mahtunud vormi ära, siis lõikasin kõrvitsa lühemaks, lõigatud osa riivisin jämeda riiviga ja segasin ka täidisesse.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar