Taigen:
3dl vett
140g võid
veidi soola
210g jahu
4muna
Täidis:
4dl vahukoort
2spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
šokolaadi glasuur:
100g võid
100g suhkrut
4spl kakaod
6spl piima
Lase vesi või ja soolaga keema, tõsta keedunõu tulelt ja vala jahu korraga sisse, sega kiiresti läbi. Tõsta nõu tulele tagasi ja klopi kuni taigen lööb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu. Lase taignal 10minutit jahtuda ja sega munad ükshaaval juurde. Iga muna järel kolopi taigen ühtlaseks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pritsi taignapritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kujundid.
Küpseta 220 kraadi juures 7minuti, vähenda kuumust 190 kraadini ja küpseta veel 7minutit. Tõsta koogid jahtuma. Kuumuta ahi jälle 220 kraadini ja pane järgmine plaaditäis küpsema.
Sega glasuuri ained ja keeda 1minut, jahuta.
Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Täida jahtunud koogid kreemipritsi abil vahukoorega ja kasta leigesse kastmesse (liiga kuum glasuur sulatab vahukoore, liiga jahe kaste muutub paksuks ja kooke on raske glasuuriga katta).
Lase kookidel enne serveerimist tunnike külmas tarduda.
NB! Miks keedutaignast küpsetised kokku vajuvad?
Taigen on liiga vedel (erinevad jahud paisuvad erinevalt ja kanamunad on erineva suurusega).
Ahi ei ole piisavalt kuum.
Ahjuust ei tohi enne küpsemise lõppu avada.
Tänud Piret,
VastaKustutaõnnestusid oivaliselt. Tõsiselt head näevad Jõululaual välja!
Esimene kord kui keedutaignast midagi õnnestus nii nagu peab.
Ekleeri sisu: vahukoore segasin kohupiimaga ja glasuuris kasutasin ka kakao kõrval päris sokolaadi.
Sulab praegu suus!
Tänud ka sulle! Väike jõuluime, kui esimest korda õnnestusid :). Kui korra õnnestuvad, siis oskad juba jälgida ja ebaõnnestumise oht edaspidi ka väiksem. Kauneid jõule :)!
VastaKustutaJuba mitu korda selle retsepti järgi teinud, alati nii mõnusad, kerged ja lihtsad teha, Väga hästi ja lihtsalt välja seletatud. Superhead :P
VastaKustutaKeedutaigen on üks põnev taigen ja tegelikult jälgides mõnda pisiasja pole ju ka üldse keeruline teha :).
VastaKustuta