pühapäev, 7. august 2011

LÕHEPIRUKAS KARTULI-MURETAIGNAS

Kartuli-muretaigen:
200g keedetud kartuleid
100g võid või margariini
0,5tk muna
250g jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
0,25tl soola

Täidis:
400g lõhet
100g mugulsibulat
50g juustu
0,5 sidrunit
soola
musta pipart

Kaste ja salat:
1tk jääkapsast
0,5dl oliiviõli
1tl Dijoni teralist sinepit

Riivi jahtunud keedetud kartulid peene riiviga, lisa hakitud või, muna, sool ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Haki kõik noaga läbi, näpi sõrmete vahel ühtlaseks ja sõtku kiirest taignapalliks. Pane 30 minutiks külma. Küpseta sibul võis klaasjaks.
Rulli taigen pikaks plaadiks või rulli kahes osas, et saad teha kokku kaks taignaruutu. Lõika servad ühtlaseks ja aseta ühele poolele kala, pigista peale sidrunimahl, raputa üle soola ja musta pipraga, lisa küpsetatud sibul ja riivitud või viilutatud juust.




Tõsta teine nurk üle ja suru servad tugevasti kinni.








Rulli taignaääred jahusel laual jälle laiali ja lõika kaunistamiseks kujundeid. Määri pirukas munaga, tõsta peale kujundid ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit.



Rebi jääkapsas tükkideks, sega õli sinepiga ja nirista kaste salatile. Serveeri pirukat veidi jahtunult koos salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar