reede, 26. august 2011

SUSHI

30tk

500g sushiriisi 

6spl kuuma vett
6spl riisiäädikat
1spl puudersuhkrut
1tl soola

1pk nori lehti (5 lehte)

lumekrabi
tiigerkrevette
kurki
paprikat
wasabit

Pese riisi, kuni vesi jääb läbipaistvaks. Vala riisile külm vesi ja jäta pooleks tunniks vette paisuma. Kurna riis ja lisa uuesti 8dl vett, lase riis keema (sega paar korda läbi, et riis põhja kinni ei jääks). Kui riis ka läbisegatult keeb, siis alanda pliidi temperatuur miinimumile ja kata keedunõu kaanega, hauta riisi veel 8-10 minutit, eemalda tulelt ja jäta ootele. Sega vesi riisiäädika, suhkur ja soolaga. Vala riis laia vormi (näiteks ahjuvormi), piserda üle äädika soola-suhku lahusega (kahes osas) ja sega ettevaatlikult alt üles tõstes läbi (riis peab jääme läikiv ja kohev). Jahuta riis kiiresti maha (näit ventilaatoriga või ajalehega lehvitades). Kata riisinõu niiske köögirätiga (muidu hakkab riisipind kuivama). Kata bambusmatt või tavaline kõrkjatest lauamatt toidukilega. Kuna sushiriis on väga kleepuv, siis sega käte kastmise jaoks 1dl sooja vett 1spl riisiäädikaga ja 1tl suhkruga. Aseta matile nori leht (läikiv pool allpool), tõsta kiht riisi lehele, jäta välimisest servast 2cm ilma riisita, kata sobiva täidisega, niisuta riisita jäänud serv ja keera mati abil tugevasti rulli (alusta riisiga kaetud servast). Lase paar minutit seista ja lõika terava noaga sobivateks viiludeks (6-7 viilu).

Lumekrabi ja kurgiga.

Kurgi, paprika ja wasabiga.

Tiigerkrevettidega kaetud sushi jaoks kasta käed niisutus-segusse ja vormi käte vahel tugevad riisirombid, lõika krevette alt veidi lahti ja kata romb krevetiga.
Serveeri sojakastme ja wasabiga.















Riisi jäi ka veidi järel, ühe nori-lehe oleks veel saanud katta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar