500g hakkliha
1tk mugulsibulat
3tk küüslauguküünt
2tk porgandit
1tk paprikat
200g tomatipastat
1spl jahu
väike punt basiilikut
veidi punet
1tl suhkrut
1tl soola
0,5 tl tšillit
Kate:
1spl võid
2spl jahu
2,5dl piima
100g juustu
soola
valget pipart
1spl võid või margariini
riivsaia
Koori suvikõrvits ja lõika pooleks, kaabi lusikaga pehme sisu välja ja viiluta. Haki sibul ja küüslauk, küpseta võis klaasjaks, lisa riivitud porgand, ribastatud paprika ja hakkliha, küpseta kuni hakkliha muutub hallikaks. Vala üle tomatipastaga, lisa hakitud basiilik ja maitsesta pune, tšilli, soola ja suhkruga. Tõsta tulelt ja sõelu peal jahu, sega.
Vala peale hakklihasegu ja lao peale ülejäänud kõrvitsaviilud.
Kata vorm fooliumiga ja küpseta 150 kraadi (ilma ventilaatorita ahjus 175kraadi) juures 45minutit. Katte jaoks kuumuta jahu mõni minut võis. Tõsta nõu tulelt, lase veidi jahtuda ja klopi juurde piim. Pane kaste tulel tagasi ja lase pidevalt segades keema, maitsesta soola ja valge pipraga. Tõsta kaste lusikaga vormile, raputa üle riivjuustuga ja küpseta 200 kraadi juures 10-15 minuti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar