laupäev, 27. august 2011

TUULEOAD PÄRLSUHKRUGA

Magus keedutaigen:
1,5 klaasi vett
100g võid
2spl suhkrut
0,25 tl soola
1,5 klaasi jahu
4,5 tk muna (4 või 5)

pärlsuhkrut

Lase vesi suhkru, soola ja võiga keema. Võta nõu tulelt ja vala jahu korraga sisse, klopi kiiresti läbi ja tõsta tulele tagasi, sega kuni taigen tuleb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu. Lase taignal 10-15 minutit jahtuda. Sega ükshaaval juurde munad, iga muna järel klopi taigen ühtlaseks. Panin tavalisi poemune ja neid läks taignasse 4,5 tk.


Taigna paksus peaks olema selline, et kui lusika taignaga üles tõstad, siis taigen ei jääks sirgelt püsti ja ei vajuks ka mööda lusikat alla, õige paksus on pildilt näha.










Kuumut ahi 220 kraadini.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pritis läbi taignapritsi väikesed kujundid, puista igale kujundile veidi pärlsuhkrut ja küpseta kuldpruuniks (umbes 7-10 minuti).




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar