teisipäev, 16. august 2011

SUVIKÕRVITSAPIRUKAS

0,5tk suvikõrvitsat
100g margariini
150g jahu
3tk muna
0,5dl piima
0,5tl soola
150g riivjuustu
1tl küpsetuspulbrit

Sulata margariin, klopi juurde munad ja piim. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ja sool. Poolita suvikõrvits, koori pool suvikõrvitsat ja kraabi lusikaga pehme sisu välja, lõika kõrvits kuubikuteks. Riivi juust peene riiviga ja lisa koos kõrvitsakuubikutega taignale, sega korralikult läbi. Kuumuta ahi 150 kraadini. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või lahtikäivasse vormi, küpseta 150 kraadi (ilma ventilaatorita ahjus 175kraadi) juures 30 minutit.




NB! Pirukale võib lisada ka sinihallitusjuustu või praetud peekonikuubikuid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar