esmaspäev, 5. september 2011

CIABATTA

2tk

5dl külma vett
25g pärmi
9dl nisujahu
2dl rukkijahu
1spl siirupit
2spl õli
2tl soola (mitte kuhjaga)

Lahusta pärm külmas vees, lisa sool ja sõelu juurde 4dl nisujahu, klopi vispliga läbi, lisa rukkijahu, siirup, õli ja ülejäänud nisujahu. Sõtku veidi, taigen on väga vedel ja vähese rasvasisaldusega, seega jääb taigen ka käte külge kinni ja siin ei kehti tarkus, et sõtku kuni käte küljest lahti tuleb :). Raputa taignale veidi jahu ja jäta köögirätiga kaetult 1,5-2 tunniks kerkima.
Tõsta tagen jahuga ülepuistatud lauale, raputa peale jahu ja sõtku veidi.

Jaota taigen kaheks, vormi pikad vorstikesed, kuna taigen on pehme ja kipub laiali vajuma, siis keera taignakujundile paar keerdu sisse.

Aseta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätiga ja kergita 30 minutit.









Kuumuta ahi 200 kraadini, aseta ahju põhja kuumakindel nõu kuuma veega ja küpseta ciabattat 20 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar