kolmapäev, 7. september 2011

PASTA

(1muna:100g jahu)
4tk kanamuna
400g jahu


Vala jahu ja munad köögikombaini ja sega ühtlaseks või vala lauale jahukuhi, tee keskele lohk ja vala munad sisse, sõtku kuni moodustub ühtlane ja sile taigen.

Jaota taigen neljaks ja rulli taignarulliga jahusel laual õhukeseks või valmista pastamasinaga pastaplaadid. Jahu võib pasta rullimisel ohtrasti kasutada. Kui pastaplaadid on rullitud, siis puista pasta pinnale veel peoga jahu ja voldi plaat mitmeks kokku, lõika otsast soovitud ribad.




Kui paned jahu liiga vähe, siis lõikamise käigus võivad servad kokku kleepuda ja pastat on pärast raske (või võimatu) lahti harutada, kui paned jahu liiga palju, siis hiljem soputad üleliigse lihtsalt välja.









Lase vesi suure nõuga keema ja keeda pastat soolaga maitsestatud vees 1 minut, kurna. Lasin keedetud pasta koos sõelaga ka korra külma vee alt läbi, et pasta liigselt kokku ei kleepuks ja valasin kuuma kastme peale.


Kaste:
200g suitsupeekonit
1spl jahu
2dl rõõska koort või piima
2,5dl vett
soola (maitse järgi)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar