laupäev, 3. september 2011

HAKKLIHAPIRUKAS PÄRMITAIGNAL

Pärmitaigen:
500g jahu
25g pärmi
1spl suhkrut
0,5dl õli
1tl soola (mitte kuhjaga)
2,5dl vett

Täidis:
200g suitsupeekonit
250g veisehakkliha
250g seahakkliha
kirsstomateid
soola

2dl rõõska koort (35%, 10% või piima)
2tk kanamuna
100g riivjuustu
0,25tl soola

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool, suhkur ja sõelu peale jahu, sega veidi ja vala juurde õli. Sõtku kuni moodustub ühtlane ja sile taigen (5-6 minutit). Võib tunduda, et taigen on väga kõva, aga korraliku sõtkumise ja kergitamise järel tuleb väga pehme ja kohev pirukapõhi. Kata kergitamisnõu köögiräti või toidukilega ja kergita 30 minutit või kuni taigna kogus kahekordistub.
Haki peekon ja küpseta pannil krõbedaks, lisa hakklihad ja küpseta kuni hakkliha muutub hallikaks, maitsesta soolaga. Klopi munad koorega ühtlaseks, lisa riivitud juust ja sool. Rulli taigen 1-2cm küpsetusplaadist suuremaks, võib kohe küpsetuspaberil rullida, nii on hea suurust arvestada ja mugav ka koos paberiga ahjuplaadile tõsta. Tõsta põhi ahjuplaadile, jäta kõrgemad servad ja kata hakklihaseguga. Lase põhjal 15 minutit kerkida. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala kooresegu hakklihale, tipi sisse minitomatid ja küpseta kuni pirukas on korralikult kerkinud ja pind hakkab pruunistuma (20-25 minutit).





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar